|
Moby
|
Загаловак паведамлення: Re: ...смяротнае пакаранне... Дададзена: 16 сак 2012, 10:28 |
|
 |
Кадэт |
Зарэгістраваны: 22 лют 2012, 15:46 Паведамленняў: 64 Пункты рэпуатцыі: 2

|
Адмяняць варта. Усе ж такі 21 стагоддзе на двары. Я таксама калісці дыскутаваў на гэтую тэму і пачуў два аргументы, якія мяне пераканалі.
Першый -- гэта тое, што існуе вялікая колькасць злачынстваў, якія могуць падпадаць пад пакаранне смерцю. І людзі часцяком разыходзяцца, якія трэба караць гэткім спосабам, а якія не. Вось, на мой погляд, маньяк, які забіў дзесятак чалавек можа пазбегнуць смерці, бо ен можа, проста, хворы чалавек. А які-небудзь наркакур'ер, які ва ўласнай задніце вязе кіло какаіну -- не, бо наркатрафік -- гэта больш небяспечнае злачынства, чым проста забойства. Можачце спрачацца, але гэта так. Тыя ж кітайцы легка растрэльваюць усіх наркакур'ераў, і паспрабуй ім дакажы, што гэта дрэнна. Ў адказ яна распавядуць цябе, як "опіюмныя войны" ледзь не знішчылі дзяржаўнасць Кітая.
Тыя ж кітайцы "за проста так" страляюць людзей за атрыманне хабару. І, дарэчы, у Саюзе таксама за гэта стралялі.
Другой аргумент супраць пакарання смерцю, гэта тое, што і пажыццевае зняволенне можа быць жудасным. Калі кінуць чалавека ў каменны мешок без усялякай камунікацыі са знешнім светам, то праз пару год ен сам будзе прасіць а смерці, як а лістасці.
Ну а увогуле, я б выбраў такую сістэму, дзе зняволенныя бы проста працай кампенсавалі тое, што яны зрабілі іншым людзям.
|
|
Вярнуцца да пачатку |
|
 |
kjara
|
Загаловак паведамлення: Re: ...смяротнае пакаранне... Дададзена: 16 сак 2012, 22:50 |
|
 |
Кадэт |
 |
Зарэгістраваны: 05 сак 2012, 23:24 Паведамленняў: 46 Адкуль: Менск Пункты рэпуатцыі: 0

|
Смяротнае пакаранне не спыняе існаванне злачыннасці. Судэбная сістэма, на жаль, не застрахавана ад памылак, пагатоў у нашай краіне. Смяротнае пакаранне такім чынам можа стаць звычайным забойствам, якое ляжыць на сумленні кожнага з тых, хто ратуе за ягонае існаванне. Смяротнае пакаранне ў нашай краіне карае не толькі злачынцу, але і ягоную сям'ю. Бо сваякі не ведаюць ні даты смерці, ні месца пахавання. У Ісландыі няма нават турэм, не тое, што смяротнага пакарання. Пры гэтым краіна была прызнана ААН у 2007 г. лепшай у свеце для жыцця. Цытата: Ісландыя вядомая тым, што яе пенітэнцыярная (крымінальна-выканаўчая) сістэма была пастаўлена на 3-е месца сярод 182 краін, саступаючы толькі Бельгіі і Ірландыі, арганізацыяй «Міжнародная амністыя». Так, найбольш суровае пакаранне ў краіне, прадугледжанае прэцэдэнтам 147.VZ (забойства спалучанае з здзекаваннямі ў асабліва жорсткай форме трох і больш чалавек) - паражэнне ў правах працягласцю 12 гадоў, на працягу якога нельга пакідаць адзіную ў краіне выпраўленчую ўстанову, пасёлак Торсманн. Аднак, як паказвае практыка, у гісторыі пенітэнцыярнай сістэмы Ісландыі ніхто не прабыў больш за 7 гадоў, так як вызваляліся датэрмінова на ўмовах, прадугледжаных заканадаўствам краіны. Варта заўважыць, што звычайных турмаў ў краіне няма зусім, іх замяняе выпраўленчая камуна (пасёлак) Торсманн, а агульная колькасць зняволеных не перавышае трох дзесяткаў чалавек, на якіх прыпадае 200 чалавек персаналу. Робім высновы...)))
|
|
Вярнуцца да пачатку |
|
 |
CaptainMorgan
|
Загаловак паведамлення: Re: ...смяротнае пакаранне... Дададзена: 18 сак 2012, 19:52 |
|
 |
Жаўнер |
 |
Зарэгістраваны: 28 вер 2011, 11:11 Паведамленняў: 130 Пункты рэпуатцыі: 1

|
eshmakuna пісаў(а): тое, што прэзідэнт адмовіў у памілаванні кавалёву і канавалаву... Вось усе і скончылася  Кавалева шкада, за яго злачынства "вышка" -- гэта зашмат. Але усе гэта не датычыцца пакарання смерцю. Яно павінна застацца. kjara пісаў(а): Смяротнае пакаранне не спыняе існаванне злачыннасці. Яно і не павінна. Смерць -- гэта кара. Кара не павінна браць пад увагу тое, як яна паўплывае на падвышэнне ці зніжэнне узроўня злачыннасці. kjara пісаў(а): Судэбная сістэма, на жаль, не застрахавана ад памылак, пагатоў у нашай краіне. Смяротнае пакаранне такім чынам можа стаць звычайным забойствам, якое ляжыць на сумленні кожнага з тых, хто ратуе за ягонае існаванне. Ад судова памылкі не застрахаваны ніхто. Адзінае выйсце ў гэтым выпадку -- зрабіць судовую сістэму больш эффектыўнай і застрахаванай ад памылак. Але гэта не мае ніякага дачэннення да пакарання смерцю ўвогуле. Судавая сістэма ЗША амаль гарантуе сумленные працэдуры, адле яны таксама выкарыстоўваюць пакаранне смерцю. kjara пісаў(а): У Ісландыі няма нават турэм, не тое, што смяротнага пакарання. Пры гэтым краіна была прызнана ААН у 2007 г. лепшай у свеце для жыцця. Нацыя машэннікаў. Няхай найперш аддадуць тыя мільярды, якія іх банкі нахапалі. Я сурьезна. Калі на рэферэндуме народ прымае рашэнне "мы грошы атрымлівалі, але пазыкі сплоцваць ня будзем", то гэта народ машэннікаў. Адносна цытаты -- я, нажаль, не успрымаю ў якасці прыкладу вопыт дзяржавы насельніцтвам з Фрунзенскі раен Мінску і мікраскапічнай вагай ў сусветнай палітыцы. Увогуле сення даваць інфармацыю пра скандынаўскі вопыт -- гэта дурны тон. Краіны, якія хаваюць інфармацыю пра згвалтаванні белых жанчын іммігрантамі, лічачы гэта проста "культурнымі рознасцямі", альбо адбіраюць дзяцей ў роднай маці, таму што нейкі чыноўнік вырашыў, што яна "занадта бедная", на мой погляд, проста ня маюць будучыні. Паказваць на іх прыклад пальцамі і гаварыць "а вось ў Еўропе ..." -- гэта весці сабе як малпа. На мой погляд, хаця гэта занадта філасоўскае пытанне, смяротнае пакаранне прымушае усіх нас думаць пра нашу найвышую каштоўнасць -- жыцце. Прычым, жыцце не як самамэту. Жыцце павіна быць пражыта сумленна і годна. Калі не, калі ты зробіш нешта, што усе грамадства не успрымае зусім (а усе людзі незалежна ад веры, палітыкі, полу вельмі ня любяць, напрыклад, забойства з халоднай крывей), то можаш свае жыцце страціць. І страціць самім ганебным чынам, калі ніхто нават ня будзе ведаць, дзе ты пахаваны. І яшчэ. Менавіта тое, што чалавек можа атрымаць "вышку", прымушае і следых, і адвакатаў працаваць "на поўную катушку". Верагоднасць судовай памылкі ўзрастае, калі усе ведаюць "да што там, ен усе роўна атрымае толькі 10 год".
|
|
Вярнуцца да пачатку |
|
 |
CaptainMorgan
|
Загаловак паведамлення: Re: ...смяротнае пакаранне... Дададзена: 18 сак 2012, 19:54 |
|
 |
Жаўнер |
 |

|
Moby пісаў(а): Ну а увогуле, я б выбраў такую сістэму, дзе зняволенныя бы проста працай кампенсавалі тое, што яны зрабілі іншым людзям. Тэхнічна магчыма, але як наконт карупцыі. "Збег з Шаўшенку" глядзелі?
|
|
Вярнуцца да пачатку |
|
 |
kjara
|
Загаловак паведамлення: Re: ...смяротнае пакаранне... Дададзена: 18 сак 2012, 23:24 |
|
 |
Кадэт |
 |
Зарэгістраваны: 05 сак 2012, 23:24 Паведамленняў: 46 Адкуль: Менск Пункты рэпуатцыі: 0

|
CaptainMorgan пісаў(а): Вось усе і скончылася Ага. Для пакараных. ))) Адчування і ўпэўненасці ў тым, што вінаватыя насамрэч пакараныя, а не ходзяць на свабодзе, у мяне няма.))) Дарэчы, баюся памыліцца, ва ўзгаданай Вамі Амерыцы прысуд не здзейсняецца ў лепшым выпадку на заўтра пасля адмовы першай асобы дзяржавы ў памілаванні, а ў горшым - нават ДА таго. І ўжо дакладна не да таго, пакуль не выкарастаны ўсе механізмы абскарджання прысуду. CaptainMorgan пісаў(а): Смерць -- гэта кара. У дадзеным выпадку гэта болей звычайную помсту нагадвае. І такі не пагаджуся з Вамі, што сістэма пакаранняў НЕ мае сваёй мэтаю калі не спыненне злачыннасці, дык памяншэнне яе колькасці. Бо грамадству не так істотна, хто і як панёс пакаранне за ўжо здзейсненае злачынства, як тое, каб гэтае злачынства не паўтарылася ў будучым. CaptainMorgan пісаў(а): Ад судова памылкі не застрахаваны ніхто. Адзінае выйсце ў гэтым выпадку -- зрабіць судовую сістэму больш эффектыўнай і застрахаванай ад памылак. Пагаджуся, што першаснае і самае істотнае - справядлівая, дасканалая судэбная сістэма, якая выключае памылкі. Толькі пакуль гэтага няма, грамадства нясе адказнасць за тых, каго забілі памылкова. А да дакладнай судэбнай сістэмы нам як да месяца. Мы пакуль нават не на нізкім старце... Тое, што большасць выступае за смяротнае пакаранне - проста зручная пазіцыя ўлады. Калі б у нас па ўсіх пытаннях слухалі большасць і рабілі тое, што гэтай большасці хочацца, ва што пераўтварылася б нашае жыццё? Напэўна б ніхто не працаваў, не плаціў падаткаў, не аплачваў праезду ў транспарце і г.д... CaptainMorgan пісаў(а): Нацыя машэннікаў. Няхай найперш аддадуць тыя мільярды, якія іх банкі нахапалі. Я сурьезна. Калі на рэферэндуме народ прымае рашэнне "мы грошы атрымлівалі, але пазыкі сплоцваць ня будзем", то гэта народ машэннікаў.. Адно ўдакладненне. " Мы гэтых грошай не атрымлівалі, таму сплачваць не будзем." А машэннікі хай і адказваюць. Так, Ісландыя невялікая краіна з невялікай колькасцю насельніцтва, што не зніжае яе права дзяржавай звацца. А ўспрыманне вартасці краіны толькі з пазіцый яе велічыні неяк, прабачце, маніяй вялікасці і "імперыялізмам" аддае. Што да прыкладаў і малпы... Лепей быць малпай , улічваючы і выкарыстоўваючы станоўчы досвед цывілізаваных краін, чымся шукаць "свой асабісты" шлях, плюючы на ўласны народ і гаворачы, што за "цывілізаваным светам мы не пойдзем" (с) Нешта асабісты шлях за апошнія N гадоў, мякка кажучы, паднадакучыў...
|
|
Вярнуцца да пачатку |
|
 |
eshmakuna
|
Загаловак паведамлення: Re: ...смяротнае пакаранне... Дададзена: 19 сак 2012, 09:07 |
|
 |
Жаўнер |
 |
Зарэгістраваны: 31 сту 2012, 11:00 Паведамленняў: 136 Вобразы: 30 Пункты рэпуатцыі: 0

|
... тое, што канавалава і кавалёва не памілавалі, проста наштурхнула мяне на думку запытацца, хто з фарумчан што думае наконт смяротнага пакарання... бо гэты выпадак - не прыклад... ніхто і ніколі не пераканае мяне, што яны вінаватыя ў тэракце... і ніхто не дасць (дарэчы) стопрацэнтнай упэўненасці ў тым, што іх насамрэч расстралялі... ... што асабіста да мяне, я - за смяротнае пакаранне... думаю, усе чыталі ці бачылі ў навінах рэпартажы пра жудасны выпадак з дзяўчынай у нікалаеве... выбчайце, але калі здараецца такое, любыя размовы пра гуманізм і правы чалавека выглядаюць смешна... такіх пачвар трэба знішчаць... ... у свой час мне таксама здавалася, што лепш пажыццёвае знявольванне... але разумееце... пакуль чалавек жывы - у яго заўжды ёсць надзея... нават, калі да яго давесці, што ён ніколі не патрапіць пад амністыю, застаецца шанец, што ў краіне адбудзецца рэвалюцыя, што атрымаецца збегчы... ды што заўгодна... галоўнае - што надзея ёсць... ... і навогул... чаму падаткаплацельшчыкі мусяць плаціць за пажыццёвае ўтрыманне пачвар? ... натуральна, смяротнае пакаранне варта выкарыстоўваць толькі ў выключных выпадках, і толькі тады, калі віна даказана на 100 адсоткаў... але яно мусіць быць, імхо... 
|
|
Вярнуцца да пачатку |
|
 |
Moby
|
Загаловак паведамлення: Re: ...смяротнае пакаранне... Дададзена: 19 сак 2012, 16:44 |
|
 |
Кадэт |
Зарэгістраваны: 22 лют 2012, 15:46 Паведамленняў: 64 Пункты рэпуатцыі: 2

|
CaptainMorgan пісаў(а): а усе людзі незалежна ад веры, палітыкі, полу вельмі ня любяць, напрыклад, забойства з халоднай крывей З чаго Вы гэта ўзялі?  Есць такая з'ява, як кроўная помста. Ведаеце пра яе. Дык вось, там трэба забіваць менавіта халаднакроўна, каб ахвяра ведала, хто яе забівае і за што. І забойца ў гэтым выпадку будзе героем, а не злачынцам. І ўсе ягоныя родзічы будць яго любіць и паважаць. Вашыя улюбленыя Штаты, дарэчы, тыповы прыклад. Другая папраўка менавіта пра гэта і кажа. Пра права простых людей (а не дзяржавы) забіваць, калі сапраўды трэба. Я да чаго ўсе гэта. Вы тут спрачаецеся наконт толькі адной катэгорыі злачынства -- "наўмыснага забойства дзвух і болей асобаў". Хацеў бы нагадаць, што караюць смерцю ня толькі за гэта. Вось такі ліст, напрыклад: 1. Атрыманне хабару 2. Неналежны кантроль, які прывеў да смерці некалькіх асобаў (прывітанне італьянскаму капітану, які затапіў круізны карабель месяц таму). 3. Наркатрафік. 4. Распусныя дзеянні ў дачынні да малалетніх. 5. Кіраванне транспартным сродкам у нецвярозым стане. На мой погляд, за усе гэта можна наказваць смерцю. А чаму не? Той жа наркатрафік наносіць больш шкоды грамадству, чым сотня маньякаў-гвалтаўнікоў. Калі гэта браць пад увагу, то мы атрымаем такі вялікі ліст злачынстваў, якія падпадаюць пад пакаранне смерцю, што самі жахнемся. Таму трэба адмяняць. CaptainMorgan пісаў(а): Тэхнічна магчыма, але як наконт карупцыі. "Збег з Шаўшенку" глядзелі? Глядзеў. Добры фільм. І ў чым праблема з каррупцыяй? Гэта ж толькі фільм. На самой справе сістэма працуе і працуе давілі якасна. Цікава, але выпадкова даведаўся, што тыя ж Штаты вывучалі досвед ГУЛАГа на гэты конт.
|
|
Вярнуцца да пачатку |
|
 |
eshmakuna
|
Загаловак паведамлення: Re: ...смяротнае пакаранне... Дададзена: 22 сак 2012, 12:34 |
|
 |
Жаўнер |
 |
Зарэгістраваны: 31 сту 2012, 11:00 Паведамленняў: 136 Вобразы: 30 Пункты рэпуатцыі: 0

|
Moby пісаў(а): Хацеў бы нагадаць, што караюць смерцю ня толькі за гэта. Вось такі ліст, напрыклад: 1. Атрыманне хабару 2. Неналежны кантроль, які прывеў да смерці некалькіх асобаў (прывітанне італьянскаму капітану, які затапіў круізны карабель месяц таму). 3. Наркатрафік. 4. Распусныя дзеянні ў дачынні да малалетніх. 5. Кіраванне транспартным сродкам у нецвярозым стане. ... хоць я і прыхільнік смяротнага пакарання, але лічу, што ужываць яго варта толькі ў выключных выпадках... бо караць смерцю за хабар - гэта занадта... ... у выпадку з неналежным кантролем, які прывёў да смерці... цяжка сказаць... але я схіляюся да таго, што гэта ж не наўмысна... ... наркатрафік - зло... у той жа час, кожны чалавек надзелены свабодай выбару і можа самастойна вырашыць, прымаць наркотыкі ці не... ... кіраванне транспартным сродкам у нецвярозым стане, калі яно не прявяло ні да якіх наступстваў, таксама недастатковая падстава для смяротнай кары... трэба проста пажыццева ліцэнзіі пазбаўляць... ... але ж пагадзіцеся, бываюць выпадкі, калі злачынцы наўмысна, цынічна адбіраюць у людзей жыццё і здзекваюцца над імі так, што нават уявіць страшна... думаю, у такім выпадку яны мусяць быць пакараныя смерцю... 
|
|
Вярнуцца да пачатку |
|
 |
CaptainMorgan
|
Загаловак паведамлення: Re: ...смяротнае пакаранне... Дададзена: 26 сак 2012, 12:17 |
|
 |
Жаўнер |
 |

|
kjara пісаў(а): Адно ўдакладненне. "Мы гэтых грошай не атрымлівалі, таму сплачваць не будзем." А машэннікі хай і адказваюць. Ісландскія банкі працавалі згодна з ісландскімі законамі і спраўна плацілі падаткі. Тады пытанні да ніх не было, ісландцы нават радаваліся, што уласнікі гэтых банкаў набывалі футбольныя клубы ў Англіі. Быў і рэгулятар -- дзяржаўны Центрабанк, які павінен наглядаць за банкамі. Калі ўзніклі праблемы, ісландская дзяржава неяк схавалася, маўляў, гэта нас не датычыцца. Неяк не сур'езна. kjara пісаў(а): Так, Ісландыя невялікая краіна з невялікай колькасцю насельніцтва, што не зніжае яе права дзяржавай звацца. А ўспрыманне вартасці краіны толькі з пазіцый яе велічыні неяк, прабачце, маніяй вялікасці і "імперыялізмам" аддае. Я з павагай стаўлюся да Ісландыі. І яе прыклад даволі цікавы з пункту гледжання той жа смяротнай кары. Яна была вялікай дзяржавай ў 8-11 стагоддзі (разам з іншымі скадынавамі) і, што цікава, вялікай гуманнасцю тады не адзначалася. Ва усялікім выпадку павага да чалавечага жыцця была мінімальна. Аднак тыя ж вікінгі унеслі вялікі уклад ў сусветную цывылізацыю (тыя ж падарожжы ў Амерыку ці заснаванне дзяржайнасці ўсходніх славянаў). І на мой погляд, менавіта таму, што для ніх жыцце само па сабе не было вялікай каштоўнасцю. Галоўная для іх -- пражыць жыцце годна і памерці паважаным сваімі суайчыннікамі. А зараз яны занялі грошы і жадаюць аддаваць 
|
|
Вярнуцца да пачатку |
|
 |
|
Хто зараз на канферэнцыі |
Зараз гэты форум праглядаюць: няма зарэгістраваных карыстальнікаў і 0 гасцей |
|
Вы не можаце пачынаць тэмы Вы не можаце адказваць на паведамленні Вы не можаце рэдагаваць свае паведамленні Вы не можаце выдаляць свае паведамленні Вы не можаце дадаваць укладанні
|
|
|